Mainport Art Websites

Het is niet meer mogelijk om een nieuwe website te bestellen.


Waarom een Mainport Art website

U denkt nu "Waarom zou ik nu juist een Mainport Art Website voor kunstenaars, fotografen of modellen kiezen bij zo'n extreem groot aanbod aan kunstenaarswebsites, fotografenwebsites en modellenwebsites?"

Dat is natuurlijk een zeer voor de hand liggende vraag. Niet alleen zijn er tientallen zo geen honderden websites waarop kunstpagina's, portfoliopagina's etc aan te maken zijn, maar er zijn ook volop gemakkelijk te gebruiken hulpmiddelen als blogger.com (daar bent u hier) en Wordpress te vinden. Het aantal hulpmiddelen om zelf een weblog of website (klik voor het verschil) te -laten- maken is niet te tellen.

Er zijn zelfs mensen die Facebook voor hun model- of kunstportfolio gebruiken hoewel dat zeer veel beperkingen heeft.. Waarom zou je dan voor een Mainport Art Website kiezen? Die vraag is heel gemakkelijk te beantwoorden maar laten we eerst eens kijken waaraan een website tegenwoordig dient te voldoen. Want je site moet tussen de 3.000.000.000 andere wel te vinden zijn.

Wat maakt een website vindbaar ?

Layout en design zijn niet belangrijk. Links wel.
Veel mensen kiezen een website puur op layout en design. Dat kan uiteraard. Maar het heeft een zeer groot nadeel. Een website heeft nu eenmaal bezoekers nodig. Die komen vanaf andere sites waar een verwijzing (zogenaamde Link) is opgenomen of via een zoekmachine als Google.

Tekst, tekst en nog eens tekst
Daarnaast dient een website veel tekst te bevatten. Hoe meer tekst hoe beter. Met foto's kan een zoekmachine zoals Google nauwelijks iets beginnen. Maar de zoekmachine haalt uit de tekst waar de website over gaat en hoe beter deze aansluit bij het trefwoord waar de bezoeker mee gezocht heeft, hoe hoger de website in de lijst met zoekresultaten komt te staan. En hoe hoger u staat hoe meer bezoekers u gaat krijgen.

Regelmatig bijwerken is van belang
Die tekst moet tot slot ook nog eens regelmatig bijgewerkt en met nieuwe tekst aangevuld worden. Doe je dat niet, dan verdwijnt je mooie website al snel naar de uithoeken van Google en geen mens die hem meer zal vinden. Volgens de normen van Google wordt een goede website waar de eigenaar trots op is, nu eenmaal zeer regelmatig bijgewerkt. 

Kortom, wil je aan een website echt iets hebben dan moet je er dus links naartoe hebben, er moet flink wat tekst aanwezig zijn en die tekst moet regelmatig gewijzigd worden.

Hoe doen we dat bij Mainport Art Productions?

Heel simpel. We maken gebruik van enkele gestandaardiseerde Wordpress websites/weblogs. Deze zijn alleszins acceptabel qua mogelijkheden, vindbaarheid en snelheid.

Een paar willekeurige voorbeelden uit het Mainport Art Netwerk

voor kunstenaars en fotografen:

http://katelijne-davids.exposeert.com

http://jos-burcksen.exposeert.com

http://marina-wortel.exposeert.com

http://yvonne-lub.exposeert.com

en voor modellen is er qua layout een iets afwijkende versie onder dezelfde voorwaarden:

http://henriette.high5models.nl

Uniek ingebouwd weblog

Naast de gebruikelijke mogelijkheden om een portfolio op te nemen en te onderhouden hebben we ook de mogelijkheid om een apart weblog te gebruiken, dat deel uit maakt van de website. Indien gewenst kunnen hiermee gemakkelijk allerlei zaken getoond worden. Nieuwe werken, foto's, openingen etc. Klik hier , hier of hier voor een voorbeeld van de mogelijkheden van het ingebouwde weblog. Hiermee hebben we het probleem van het gebrek aan teksten en regelmatige wijzigingen opgelost. Mits men wel voor materiaal zorgt natuurlijk.


Unieke opname van uw werk op meer dan 20.000 webpagina's

Alle kunstwerken die op een Mainport Art Website worden opgenomen worden via onze speciale webplugin ook getoond op meer dan 20.000 webpagina's. Hierbij roteren de werken van alle kunstenaars in een volstrekt willekeurige volgorde. Zie het voorbeeld rechtsboven op de pagina. Alle pagina's zijn direct of indirect gerelateerd aan de kunstwereld, bijvoorbeeld via beleggerssites. Beleggers staan bekend als kunstliefhebbers en vooral kopers, met name voor de spreiding van hun beleggingsportefeuille. Ideaal dus als dit soort doelgroepen met uw werk in aanraking komen. 

Links naar uw website

Maar er is nog een zeer sterk argument en dat zijn de links. Rond de collectie websites van klanten is een groot aantal gespecialiseerde websites over kunst, fotografie, modelwerk etc opgebouwd. Op dit weblog vindt u er al een flink aantal genoemd. 

Ook verwijzen de sites onderling naar elkaar. Het effect is dat er een groot aantal links naar de sites van klanten ontstaan met alle positieve gevolgen van dien. En dat blijkt ook wel want de meeste nieuwe Mainport Art Websites hebben al na een paar minuten na het online komen hun eerste bezoekers.

Kortom, een Mainport Art Website is optimaal geschikt voor de doelgroep (kunstenaars, modellen, fotografen) waarvoor ze ontworpen is. Het soms bizar grote aantal bezoekers geeft aan dat het werkt. 

Ik wil liever alles zelf onderhouden!

Dat kan, mits u onze workshop gevolgd hebt zodat we zeker weten dat u over de noodzakelijke kennis beschikt. Kunt u dat op een andere wijze aantonen dan is dat natuurlijk ook goed.


Uw privacy is 100% gegarandeerd

Wij slaan geen gegevens van u of van uw bezoekers op, laat dus staan dat we er misbruik van zouden kunnen maken. De zogenaamde gratis websites hebben allemaal een verdienmodel dat uitgaat van het opbouwen van gebruikersprofielen van u en uw bezoekers die voor goed geld verkocht kunnen worden. Logisch want de kosten zijn hoog en moeten toch echt door iemand betaald worden. Gratis bestaat niet, Zeker niet op internet. Voor ons is uw privacy gewoon heilig. Klaar.

Kosten

De kosten van een dergelijke website zijn €2,50 per maand inclusief (standaard) domeinnaam, alle onderhoud zowel technisch als inhoudelijk, webspace, technische support en constante aanvulling van het Mainport Art Netwerk. De kosten worden eens per jaar in rekening gebracht. (€30,-) en worden betaald na oplevering van de website. Dus geen vooruitbetaling zonder dat u ziet wat u gaat krijgen. 

Mocht u dit bedrag nog te duur vinden dan is er net als bij de vroegere "gratis" websites de mogelijkheid van opname van reclame. Dan zijn er geen verdere kosten aan verbonden. Wel gaan bij grote drukte de betalende klanten voor als we het over onderhoud, aanvullingen op de website en dergelijke hebben en de uitstraling van een website met reclame is natuurlijk altijd een stuk minder dan eentje met reclame. 


Een speciale website voor uw expositie?


Voor onze eigen galerie hanteerden we altijd de regel dat bij een mooie expositie ook een goede website behoorde. Deze was bij de prijs van exposeren inbegrepen maar we maken ze ook voor uw expositie. Voor genoemde prijs bent u klaar. Het ingebouwde weblog geeft leuke mogelijkheden voor het opnemen van foto's van de opening en dergelijke.

Vrijwel iedereen laat de website na de expositie bestaan waarna hij volgens onze normale voorwaarden en kosten onderhouden blijft. Voorbeelden van dit soort speciale expositie websites zijn:

Gertjan van Beekhoven

Ellen Meijer

Willem Bultman

Arno Reijnen

Hanny Peters

Lidia Verschoor

Voorwaarden

Er zijn nauwelijks extra voorwaarden. We gaan ervan uit dat het aantal foto's redelijk blijft (het maximum aantal in gebruik is 140 op dit moment). Worden het erg veel foto's dan komen er wat kosten bij maar in de praktijk is dat nog nooit voorgekomen. De sites worden nu nog door ons bijgewerkt. Aanvullingen stuurt u op via email of zet ze op een speciale Facebookpagina waar wij ze dan vanaf halen.


Uitbreidingen?

U mist iets? Verkoopmogelijkheden, advertentiepagina om modellen te krijgen? Veilingscript? Tegen een geringe meerprijs zijn de vreemdste uitbreidingen mogelijk. Leg uw verzoek aan ons voor en we komen met een voorstel. 

Nog vragen? Stuur even een mailtje via dit contactformulier en u hoort van ons.